BallCushion

 

“La hiperactivitat s’entén com una activitat excessiva i inapropiada en relació tant amb l’edat com en l’exigència de la tasca que s’ha de dur a terme. Un dels principals problemes que trobem en el TDAH especialment durant la infància i adolescència és la incapacitat per a controlar i modular eficientment la seva hiperactivitat, com a conseqüència de la fallada en el desenvolupament de les funcions executives, el sistema regulador del comportament («Executive Functions: What They Are, How they work, and Why They Evolved» Barkley, 2012)”

“Quan traslladem aquesta situació a les aules, és habitual que l’infant amb hiperactivitat sigui incapaç de romandre completament quiet. D’aquesta manera, si obliguem a l’alumne hiperactiu a romandre assegut o en algun lloc concret prestant atenció a alguna cosa o a algú, als pocs segons inevitablement observem malestar i diferents comportaments com ara moure les cames, rascar-se el cos, remoure’s a la cadira, canviar constantment de posició, distracció, donar petits copts, etc.” (*)

BallCushion és un coixí de boles d’estimulació propioceptiva útil per a nens i adults hiperactius. També ajuda a combatre dolors d’esquena gràcies a proporcionar una postura correcta quan estem asseguts. Si ens movem sobre el coixí, les boles de plàstic que conté també es mouran i per a restablir l’equilibri, automàticament hem de canviar de posició. Aquesta característica exclusiva ajuda als usuaris del BallCushion a romandre asseguts i concentrats durant més temps, en una posició d’assegut dinàmica. En un/a nen/a d’edat escolar hi observarem un millor rendiment i un augment significatiu de la seva capacitat d’aprenentatge.

(*) Text extret de l’article Sara Ortega Tapia, Neuropsicòloga clínica de Fundació CADAH (2016) “Aula: Canalizar la hiperactividad física mejora el rendimiento atencional” de la pàgina web: https://www.fundacioncadah.org/web/articulo/aula-canalizar-la-hiperactividad-fisica-mejora-el-rendimiento-atencional-.html

♥ Element recomanat per TDAH Vallès

Veure video

Anar a la Botiga

Vols estar informat sobre les novetats?